Les obres de condicionament de la sala i pista del CCR per obrir-les de nou

L’Ajuntament ha arrendat l’espai per gairebé 16 anys a l’entitat propietària a canvi d’adequar-lo i adaptar-lo a la normativa vigent

La sala i la pista del Centre Cultural i Recreatiu (CCR) de Castellví de Rosanes ja són un pas més a prop de poder-se tornar a obrir al públic. Després que durant la tardor s’aprovés el contracte que permet a l’Ajuntament arrendar aquest espai a l’entitat que n’és propietària, aquesta setmana han començat les obres per arranjar i adequar a la normativa vigent tant la sala gran com la pista i altres espais annexos, com els banys. Segons el contracte d’arrendament signat, a canvi de poder fer ús de la sala gran i la pista durant 15 anys i 8 mesos, l’Ajuntament farà les obres necessàries per poder reobrir aquests espais al públic.
L’inici dels treballs ha tingut com a prèvia la signatura de l’acta de replanteig i inici d’obra, que es va fer divendres i en què van participar tant els representants de l’Ajuntament com del CCR, així com l’empresa que farà els treballs i la direcció d’obres.
L’alcalde, Adrià Camino, destaca la importància de poder reobrir aquest equipament i afirma que “Castellví de Rosanes necessita ampliar la seva oferta cultural; poder disposar d’un espai de les característiques de la sala i la pista del CCR és clau per poder oferir un nou ventall d’activitats durant tot l’any. Aquest espai estarà a disposició de totes les entitats del municipi, perquè puguin du-hi a terme les seves activitats culturals. L’Ajuntament, per la seva part, podrà oferir espectacles i activitats de tota mena com teatre, cinema, concerts, exposicions, conferències… Creiem que poder disposar d’aquest espai suposarà un canvi qualitatiu a Castellví de Rosanes i esperem que tots en puguem gaudir aviat”.
Les obres d’adequació del CCR tenen un cost de 173.923,89 euros, IVA inclòs, i són executades per part de l’empresa Montcruma SLU, adjudicatària del concurs públic efectuat per l’Ajuntament. Els treballs tenen una durada prevista de 4 mesos. A aquest import s’hi ha d’afegit uns 25.000 euros més en concepte de projectes, direcció d’obra i publicacions a diaris oficials. El gruix del finançament –uns 170.000 euros- prové d’ajudes que l’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha rebut de la Diputació de Barcelona a través de les Meses de concertació i de programes complementaris. La resta d’import fins a cobrir el total de la despesa es finança amb fons propis de l’Ajuntament.

Adequacions de l’espai i actualització normativa
Les obres d’arranjament que es duran a terme passen per adequar, en primer lloc, el recinte del CCR a la normativa actual pel que fa a incendis, instal·lacions elèctriques i accessibilitat.
Una de les intervencions més vistoses serà, per exemple, la construcció d’una escala d’evacuació que anirà des de la sala fins a la pista exterior. L’espai de la pista, que fa anys que és tancat perquè està fet malbé, es repararà íntegrament, tant pel que fa al paviment com al mur perimetral, d’acord amb l’estudi elaborat ara fa un temps per la Diputació de Barcelona.
En matèria d’accessibilitat, s’adaptarà l’entrada principal de la sala perquè hi puguin accedir persones amb problemes de mobilitat amb la instal·lació d’un puja-escales i l’eixamplament del replà superior per poder-hi maniobrar amb cadira de rodes. També es construirà un bany adaptat al nivell de la sala i se’n faran de nous al primer pis per cobrir les necessitats dels usuaris i usuàries de l’edifici d’acord amb l’aforament previst.
En paral·lel es faran altres millores de menor envergadura en diferents punts del recinte per completar l’adequació normativa de les instal·lacions i s’instal·laran cortines ignífugues a l’espai de la boca de l’escenari i als finestrals laterals.

Signatura de l’acta de replanteig i inici d’obra

Signatura de l’acta de replanteig i inici d’obra

Signatura de l’acta de replanteig i inici d’obra

Signatura de l’acta de replanteig i inici d’obra

Vista de l’estat actual de la pista exterior, tancada

Comparteix